Muffin bezgl z rabarbarem 100g
Muffin bezgl z rabarbarem 100g
- Producent: PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.ul. Brata Alberta 1, 05-075 Warszawa Wesoła
- Waga: 0.10
-
Produkt nie zawiera:
Delikatna babeczka z dodatkiem rabarbaru, posypana kruszonką. Doskonała propozycja na przekąskę z sezonowym słodko-kwaśnym nadzieniem.
Zamówienia na ciasto przyjmujemy do niedzieli.
Wysyłka z całym zamówieniem we wtorek lub w środę.
Składniki: skrobia ziemniaczana, nadzienie rabarbarowe (30%), cukier, JAJA, oleje roślinne (rzepakowy,kokosowy), woda, skrobia kukurydziana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia(E450, E500), emulgatory: E481, E472e, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, naturalny aromat wanili Burbon.
Numer rejestracyjny produktu: PL-033-063
Data przydatności do spożycia: 5 dni
w 100 g | w 100 g | %RWS w porcji 100 g | |
Wartość energetyczna | 1462kJ/348 kcal | 1462kJ/348 kcal | 17% |
Tłuszcz | 19 | 19 | 27% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,9 | 2,9 | 15% |
Węglowodany | 42 | 42 | 16% |
w tym cukry | 26 | 26 | 29% |
Błonnik | 0,4 | 0,4 | - |
Białko | 3,0 | 3,0 | 6% |
Sól | 0,7 | 0,7 | 12% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 100 g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,2 | 4,2 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,8 | 1,8 |