Bezglutenowy Chleb Marchewkowy 200g
Bezglutenowy Chleb Marchewkowy 200g
- Producent: PUTKA sp. z o.o. ul. Sadowa 36, 05-850 Jawczyce
- Waga: 0,2000
-
Produkt nie zawiera:
Chleb z dodatkiem marchwi, wypiekany na bazie mąki kukurydzianej i ryżowej.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia tapiokowa, woda, słonecznik, olej rzepakowy, wiórki marchwi, zakwas ryżowy, błonnik: babka płesznik, cukier, siemię lniane, pestki dyni, drożdże, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, prażona mączka z soczewicy, sól.
Termin przydatności: 6 dni
w 100 g | w 25 g | %RWS w porcji 25 g | |
Wartość energetyczna | 1062kJ/252 kcal | 266kJ/63 kcal | 3% |
Tłuszcz | 7,10 | 1,80 | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 1,00 | 0,25 | 1% |
Węglowodany | 42 | 11 | 4% |
w tym cukry | 2,60 | 0,70 | 1% |
Błonnik | 3,90 | 0,98 | - |
Białko | 2,90 | 0,70 | 1% |
Sól | 1,50 | 0,38 | 6% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 25 g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,2 | 1,1 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,8 | 0,2 |