Bezglutenowy Rogal z Białym Makiem 140 g.
Bezglutenowy Rogal z Białym Makiem 140 g.
- Producent: PUTKA sp. z o.o. ul. Sadowa 36, 05-850 Jawczyce
- Waga: 0.14
-
Produkt nie zawiera:
-
Zamówienia na rogale przyjmujemy do NIEDZIELI.
Wysyłka zamówienia we wtorek lub w środę!
Ręcznie zwijany rogalik drożdżowy z nadziem z białego maku, orzechów arachidowych i skórki pomarańczowej.
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, mak biały, ORZECH ARACHIDOWY, cukier, woda, JAJA, margaryna (olej rzepakowy, sól woda, regulator kwasowości: kwas cytrynowy),skórka pomarańczowa, mąka ryżowa, drożdże, olej, sól, aromat migdałowy, emulgator: lecytyna SOJOWA, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (E450, E500), barwnik: karoteny.
Numer rejestracyjny produktu: 1905 90 80
Termin przydatności: 5 dni.
| Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 140g |
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 3,0 | 4,2 |
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 1,6 | 2,3 |
| w 100 g | w 140g | %RWS w porcji 140g | |
| Wartość energetyczna | 1212kJ/289 kcal | 1697kJ/404 kcal | 20% |
| Tłuszcz | 15 | 21 | 30% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 | 4,3 | 22% |
| Węglowodany | 30 | 42 | 16% |
| w tym cukry | 11 | 16 | 18% |
| Błonnik | 3,4 | 4,8 | - |
| Białko | 6,4 | 9,0 | 18% |
| Sól | 1,1 | 1,5 | 25% |
| %RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||