660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca

Multi MIX mąka uniwersalna bezgl. kg.

19,34 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, mąka kukurydziana, mąka jaglana, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar.

Produkt ten ma krótki skład, nie zawiera w sobie sztucznych ulepszaczy, można więc stosować go we własnej kuchni w stu procentach bezpiecznie. 

Domowy mix bezglutenowy może być dodany do wielu różnych wypieków, np. do ciast. Przygotowuje się z niego naleśniki, słodkie wypieki oraz babeczki, dlatego też mieszanka bezglutenowa do ogólnego zastosowania powinna znaleźć się w każdym mieszkaniu. Nasz bezglutenowy Multi Mix sprawdzi się również przy wszystkich mącznych daniach, pierogach czy gofrach.

W domowym mixie bezglutenowym znajduje się mała ilość tłuszczy, soli oraz cukrów, w związku z czym jest odpowiednia dla osób ceniących sobie dobre składy produktów. Dodatkowo bezglutenowa mieszanka zawiera zbilansowaną dawkę białek, węglowodanów oraz błonnika, który obniża stężenie glukozy we krwi i na długo daje uczucie sytości. Dzięki tej mieszance mąki bezglutenowej domownikom uda się przygotować wszystkie ulubione dania i wypieki, zależnie od rodzinnych preferencji. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1514kJ /357kcal

Tłuszcz: 3,4 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,2 g)

Węglowodany: 80 g (w tym cukry: <0,2g)

Błonnik : 1,4 g

Białko: 0,9 g

Sól: 0,03 g

Sposób przygotowania: 

NALEŚNIKI

Przygotuj:

100 g mieszanki,

2 jajka,

230 ml mleka,

2 łyżki oleju + olej do smażenia,

2 łyżki cukru

Wykonanie: Wszystkie składniki wkładamy do misy i mieszamy mikserem do uzyskania gładkiej masy o konsystencji gęstej śmietany. Na patelni rozgrzewamy ok. 0,5 łyżki oleju, następnie wylewamy cienką warstwę ciasta i smażymy naleśniki z obu stron , aż do uzyskania złotobrązowego koloru.

BABECZKI

Przygotuj:

4 jajka,

100 g cukru,

16 g cukru waniliowego,

200 ml oleju,

250 g mieszanki,

7 g proszku do pieczenia BEZGLUTEN,

100g czekolady gorzkiej lub mlecznej

12 papilotek

Wykonanie: Jaja z cukrem ucieramy mikserem na najwyższych obrotach przez 5 min do uzyskania jasnej, puszystej masy. Następnie zmniejszamy obroty na najniższe i dodajemy olej, mieszankę, proszek do pieczenia. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i delikatnie mieszamy ręcznie.

Ciasto przekładamy do przygotowanych papilotek i pieczemy w 170 st. przez około 25 min do zarumienienia powierzchni (zalecamy pieczenie bez termoobiegu).


Klienci kupili także

Nowość
Mąka owsiana b/g 500g
9,08 
Poleca
Mieszanka na naleśniki, makaron, pierogi bezgl. 500 g
12,59 
Koncentrat mąki razowej bezglutenowej 500 g.
14,70 
Poleca
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g.
4,08 
Poleca
Mieszanka do wypieku chlebka bananowego z chia bezgl. 400 g.
16,40 
Nowość
Mieszanka do wypieku ciasta bezglutenu bio 500g
12,55 
Nowość
Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe 600g
14,07 
Nowość
Mieszanka ciasta uniwersalna pku 500g
11,22 
Poleca
Mąka do naleśników Mehl Farine bezglutenowa kg.
12,59 
Poleca
Koncentrat ciasta kruchego bezgl. pku 500 g.
12,50 
Poleca
Mąka Mix It Dunkel razowa chlebowa bzgl kg.
21,00 
Poleca
Ciasto kruche w proszku bezglutenowe celiko 200 g.
4,73