Mąki bezglutenowe i mieszanki bez glutenu
Jesteś na diecie bez glutenu? Poszukujesz zdrowych zamienników do wypieku ciast, naleśników, racuchów czy muffinów? W tej kategorii naszego sklepu internetowego znajdziesz starannie wyselekcjonowane naturalne mąki bezglutenowe, które są wolne od alergenów pokarmowych wywołujących problemy zdrowotne. W asortymencie mamy mieszanki do wyrobu chleba, makaronu, pizzy, gofrów, a nawet kopytek i klusek na parze. Wszystkie można wykorzystać w kuchni na wiele różnorodnych sposobów.
Dostępne produkty mogą stanowić doskonałą propozycję dla osób, które unikają glutenu, ale nie chcą rezygnować ze spożywania ulubionych ciast, ciasteczek i innych potraw. Największą popularnością cieszy się naturalna bezglutenowa mąka kukurydziana, która jest otrzymywana z mielonych ziaren kukurydzy. Ponadto w naszym sklepie znajdują się produkty stworzone z ciecierzycy, tapioki, amarantusa, soczewicy, grochu i komosy ryżowej, które mogą być bezpiecznie używane przez osoby z celiakią, alergią i nadwrażliwością pokarmową.
Naturalne mąki dla osób na diecie bezglutenowej
W ofercie naszego sklepu internetowego proponujemy różnorodne naturalne mąki bezglutenowe, które są odpowiednie do wypieku chleba, gofrów, tortilli, a także rozmaitych ciast i ciasteczek bez glutenu. Przy ich pomocy można też przyrządzać pyszne kopytka, kluski, pierogi, naleśniki, racuchy. Każdy z dostępnych produktów doskonale sprawdzi się również jako wartościowy i smaczny zagęszczacz do zup, sosów, jogurtów czy koktajli mlecznych i owocowych.
Popularna ryżowa czy kukurydziana mąka bez glutenu znajdzie także zastosowanie w kuchni jako panierka oraz posypka do potraw i deserów. W asortymencie mamy również skomponowane z najwyższą starannością mieszanki odpowiednie do przygotowywania bezglutenowych batonów musli. W ich składzie znajdują się ziarna słonecznika, pestki dyni, siemię lnu, nasiona amarantusa. Niektóre z kompozycji zostały wzbogacone o naturalną inulinę oraz błonnik z babki jajowatej, który wywiera korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego.