Pieczywo bezglutenowe z dłuższym terminem przydatności
Szukasz smacznego i zdrowego pieczywa pozbawionego glutenu? Masz ochotę na słodkie bułeczki, croissanty, a może bajgle z makiem? W naszym sklepie internetowym znajdziesz niejeden chleb bezglutenowy na zakwasie wypieczony na bazie mąki kukurydzianej, ryżowej, gryczanej czy jaglanej. Warte wypróbowania są także wyroby piekarnicze z dodatkiem otrąb, płatków owsianych, nasion słonecznika i pestek dyni, które zawierają w sobie mnóstwo cennych mikro- i makroelementów takich jak cynk, fosfor, żelazo, miedź, magnez.
Idealnym produktem dla osób chorujących na celiakię czy zmagających się z nadwrażliwością pokarmową na białko zawarte w pszenicy może okazać się nie tylko bezglutenowy chleb kukurydziany czy ryżowy. W tej kategorii przygotowaliśmy też wiele innych wyrobów piekarniczych na zakwasie. Wśród nich można znaleźć m.in. włoskie spody do pizzy, bułki hamburgerowe, grzanki z ziołami, groszek ptysiowy, a także tortille bez glutenu, które świetnie sprawdzą się jako dodatek do różnorodnych dań kuchni meksykańskiej.

Zdrowy i smaczny chleb bezglutenowy
Pozbawiony alergenów chleb bez glutenu na zakwasie może być wypiekany przy wykorzystaniu różnych mąk: kukurydzianej, ryżowej, amarantusowej, gryczanej. Wraz z rosnącymi potrzebami osób z celiakią oraz z alergiami i nietolerancjami pokarmowymi oferta naszego sklepu internetowego z żywnością bezglutenową staje się coraz szersza. Poza zdrowymi i smacznymi bułkami kajzerkami czy croissantami w asortymencie mamy duży wybór wyrobów piekarniczych, które doskonale sprawdzą się do serwowania na śniadanie i kolację.
Wszystkie dostępne chleby bezglutenowe zostały zapakowane w odpowiedni sposób, dzięki czemu nie ulegają szybkiemu wysuszeniu i nadają się do spożycia przez długi czas. Bochenki kukurydziane, ryżowe, gryczane i jaglane na zakwasie opracowane specjalne z myślą o osobach nietolerujących glutenu mogą posłużyć nie tylko jako baza do kanapek. Można je również wykorzystać do przygotowania zupy chlebowej, grzanek opiekanych w piekarniku lub wykwintnych tostów francuskich maczanych w jajku.