Makarony bezglutenowe lasagne, canellloni, kolanka
Czas na prawdziwą ucztę dla miłośników włoskiej kuchni! W naszej ofercie znajdziesz bezglutenowe makarony lasagne, cannelloni oraz kolanka. Docenią je wszystkie osoby, które muszą unikać glutenu, ale nie chcą rezygnować z ulubionych smaków. Zobacz, dlaczego warto wybrać właśnie te rodzaje makaronów i poznaj wszystkie zalety tego popularnego comfort food!
Włoskie klasyki – odkryj lasagne, cannelloni i kolanka w wersji gluten free
Kochasz makaron, ale nie możesz pozwolić sobie na klasyczną opcję z glutenem? U nas znajdziesz:
- bezglutenowy makaron lasagne – dostępny w wygodnych płatach, które można układać warstwami z klasycznym sosem beszamelowym i warzywnym ragù;
- cannelloni bezglutenowe – charakterystyczne rurki, które doskonale nadają się do nadziewania ulubionym farszem – na przykład mięsem mielonym lub wegańskimi sosami;
- bezglutenowy makaron kolanka – idealnie sprężysty i uniwersalny, użyjesz go do zapiekanek, zup i sałatek.
Wszystkie produkty pochodzą od sprawdzonych producentów i nie mają dodatku glutenu. Powstały z wykorzystaniem mąki ryżowej, kukurydzianej czy gryczanej. Dzięki temu zachowują świetną teksturę i nie rozpadają się podczas gotowania.
Dlaczego warto wybrać makaron bezglutenowy do lasagne i inne produkty tego typu?
Bo bezglutenowe jedzenie też może być pyszne! Dzięki przemyślanej recepturze nasze makarony smakują jak klasyczne, glutenowe odpowiedniki, ale przede wszystkim świetnie sprawdzają się na co dzień w kuchni. Są szybkie w przygotowaniu i nadają się zarówno do prostych, jak i bardziej wymagających dań. To rozwiązanie dla każdego, kto chce jeść lekko, smacznie i zdrowo.
Dla kogo są nasze produkty?
Przede wszystkim dla osób z celiakią i nietolerancją glutenu. Coraz więcej z nas sięga na przykład po makaron bezglutenowy do lasagne nie ze względu na konieczność, lecz z wyboru. To doskonała propozycja dla wszystkich, którym zależy na świadomym odżywiani i chcą ograniczyć ciężkostrawne składniki.
Gotuj bezglutenowo bez ograniczeń
Z bezglutenowego makaronu można wyczarować niejedno danie – tradycyjne zapiekanki lub warzywne lasagne z tofu. Cannelloni w wersji gluten free świetnie trzyma farsz, nie kruszy się i prezentuje się znakomicie na talerzu. A kolanka to klasyk, który będzie strzałem w dziesiątkę, jeśli nie masz opcji na szybki obiad.
Zrób miejsce w swojej kuchni na nowe smaki. I pamiętaj – bez glutenu nie oznacza bez przyjemności!
Być może zainteresują Cię też bezglutenowe makarony spaghetti, z których możesz przyrządzić pyszne dania w prawdziwie włoskim stylu.