Makarony bezglutenowe, ryżowe i bez pszenicy
Masz ochotę na spaghetti, tagliatelle z łososiem lub lasagne z mięsem mielonym, ale jesteś na diecie bezglutenowej lub cierpisz na alergię pokarmową? Jeśli tak, do przyrządzenia ulubionego dania wykorzystaj zdrowy makaron bez glutenu: ryżowy, gryczany, jaglany lub kukurydziany. W naszym sklepie internetowym znajdziesz duży wybór makaronów bezglutenowych, dzięki którym bez problemu wyeliminujesz z diety szkodliwe białka występujące w pszenicy i unikniesz przykrych dolegliwości ze strony układu pokarmowego.

Zdrowe i pełnowartościowe makarony bezglutenowe
Zdrowe i smaczne makarony wyprodukowane na bazie zbóż bez glutenu doskonale sprawdzą się jako składnik dań kuchni polskiej, włoskiej, meksykańskiej, azjatyckiej. Możesz je wykorzystać do zup, sałatek lub do domowych zapiekanek. Makarony bezglutenowe świetnie komponują się także z lekkimi, kremowymi i aromatycznymi sosami. Duże ryżowe rurki cannelloni czy muszle wyśmienicie smakują również po zapieczeniu. Każdy produkt bezglutenowy nie tylko efektownie prezentuje się na talerzu, ale też zawiera spore ilości białka, minerałów oraz witamin z grupy B.
Makaron bez pszenicy dla każdego smakosza
Kukurydziany lub ryżowy makaron bez glutenu najczęściej wybierają osoby chorujące na celiakię, w której dochodzi do nieprawidłowej reakcji systemu immunologicznego pod wpływem białka występującego w pszenicy, jęczmieniu oraz życie. Mogą po niego sięgnąć również wszyscy ci, którzy zmagają się z alergią pokarmową lub nietolerancją na ten składnik. Dzięki zastosowaniu mąk bez glutenu tego rodzaju produkty w żaden sposób nie wpływają na pracę układu trawiennego.
W naszym sklepie internetowym z żywnością bezglutenową oferujemy bogaty wybór makaronów ryżowych, gryczanych i jaglanych odpowiednich do przyrządzania różnego rodzaju dań. Można je nie tylko gotować, ale także smażyć i dusić. Wszystkie makarony bez pszenicy mają bardzo delikatny skład. Poza mąką w ich składzie często znajduje się skrobia pozyskiwana z bulw korzeniowych manioku, która jest hipoalergiczna i zawiera lekkostrawne węglowodany. Dostępna żywność bez glutenu wspaniale smakuje, nie zakwasza organizmu i jest pełna minerałów.
Sprawdź także nasze mąki bezglutenowe!