chleb śródziemnomorski
chleb śródziemnomorski
- Producent: PUTKA sp. z o.o. ul. Sadowa 36, 05-850 Jawczyce
- Waga: 0.30
-
Produkt nie zawiera:
-
Bezglutenowy chleb śródziemnomorski 200g
Chleb wypieczony ze skrobi kukurydzianej oraz maki ryżowej, z dodatkiem suszonych pomidorów i aromatycznych ziół.
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, pomidory suszone (14%), skrobia ryżowa, olej rzepakowy, białko SOJOWE, skrobia z manioku, cukier, drożdże, zakwas ryżowy, mieszanka ziół (2%), prażona soczewica, koncentrat winogronowy, sól.
Termin przydatności: 5 dni


| w 100 g | w 200 g | %RWS w porcji 200 g | |
| Wartość energetyczna | 1090kJ/260 kcal | 2180kJ/519 kcal | 26% |
| Tłuszcz | 8,1 | 16 | 23% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,8 | 1,6 | 8% |
| Węglowodany | 41 | 82 | 32% |
| w tym cukry | 3,6 | 7,2 | 8% |
| Błonnik | 3,6 | 7,2 | - |
| Białko | 3,7 | 7,4 | 15% |
| Sól | 1,3 | 2,5 | 42% |
| %RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
| Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 200 g |
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,1 | 8,2 |
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,9 | 1,8 |