Ciasto cytrynowe bezglut. 330 g. putka
Ciasto cytrynowe bezglut. 330 g. putka
- Producent: PUTKA spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.ul. Brata Alberta 1, 05-075 Warszawa Wesoła
- Waga: 0.33
-
Produkt nie zawiera:
Ciasto piaskowe z dodatkiem świeżych cytryn.
Zamówienia na ciasto przyjmujemy do niedzieli.
Wysyłka z całym zamówieniem we wtorek lub w środę.
Składniki: JAJA, skrobia pszenna bezglutenowa, olej rzepakowy, cukier, woda, cytryny (3%), błonnik naturalny (groch), skrobia ziemniaczana, MLEKO, substancja spulchniająca: proszek do pieczenia (E450, E500), regulator kwasowości: kwas cytrynowy.
Numer certyfikujący: PL-033-048
Data przydatności 11 dni
Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 330 g |
wymiennik węglowodanowy (WW) | 4,4 | 14,5 |
wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 2,1 | 7,0 |
w 100 g | w 330 g | %RWS w porcji 330 g | |
Wartość energetyczna | 1620kJ/386 kcal | 5346kJ/1273 kcal | 64% |
Tłuszcz | 22 | 73 | 105% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,1 | 6,9 | 35% |
Węglowodany | 44 | 145 | 56% |
w tym cukry | 18 | 59 | 66% |
Błonnik | 0,1 | 0,3 | - |
Białko | 3,0 | 9,9 | 20% |
Sól | 0,4 | 1,2 | 20% |
%RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) |