Galaretka z agarem ananasowo-pomarańczowa bezg.45g
Galaretka z agarem ananasowo-pomarańczowa bezg.45g
- Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
- Waga: 0.05
-
Produkt nie zawiera:
Składniki: izomaltuloza*, sok ananasowo-pomarańczowy w proszku 16,6% (maltodekstryna, zagęszczony przecierowy sok ananasa, zagęszczony przecierowy sok z pomarańczy, puree z pomarańczy z cząstkami, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, kwas jabłkowy; cytrynian sodu, barwnik: beta karoten), substancja żelująca: agar, aromaty.
Produkt może zawierać: mleko, soję, orzechy ziemne i laskowe.
Sposób przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 250 ml zimnej wody. Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia. Galaretkę gotować przez 2-3 minuty, cały czas mieszając. Przelać do naczynia, wystudzić. Według uznania do smaku można dodać słodzik lub cukier (około 1-2 łyżeczki).
Aby przygotować żelki wystarczy użyć 50 ml mniej wody i rozpuszczoną galaretkę rozlać do silikonowych foremek.
Produkt bezglutenowy. Nie zawiera żelatyny. Szybko tężeje. Świetnie nadaje się do deserów, ciast i żelek. Odpowiednia dla wegetarian i wegan, osób stosujących dietę bezglutenową oraz dbających o linię.
*Izomaltuloza jest węglowodanem o mniej słodkim smaku niż tradycyjny cukier. Jest całkowicie trawiona i przyswajalna. Dostarcza energii w formie glukozy przez dłuższy czas. Nie jest rozkładana przez bakterie w jamie ustnej, dlatego sprzyja prawidłowej mineralizacji zębów.
Wartość odżywcza |
w 100 g galaretki w proszku |
Wartość energetyczna |
1547 kJ/364 kcal |
Tłuszcz |
< 0,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
< 0,1 g |
Węglowodany |
89 g |
w tym cukry |
79 g |
Błonnik |
3,8 g |
Białko |
< 0,5 g |
Sól |
0,02 g |