Kawa Inka bezglutenowa 100 g.
- Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
- Waga: 0.10
-
Produkt nie zawiera:
Certyfikat:
Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Właściwości:
Kawa zbożowa bezglutenowa INKA to innowacyjny, jedyny w swoim rodzaju napój zbożowy. W procesie jego produkcji został usunięty gluten, aby mogły go spożywać również osoby źle go tolerujące. INKA to doskonały zamiennik dla tradycyjnej kawy. Wyprodukowana została wyłącznie z prażonego jęczmienia i żyta. Dodatek cykorii sprawia, że INKA uzyskuje smak bardzo podobny do naturalnej kawy. Kawę zbożową poleca się osobom, które ze względów zdrowotnych nie powinny spożywać prawdziwej kawy. Pomimo, iż kawa zbożowa nie zawiera kofeiny, wykazuje działanie lekko pobudzające ze względu na wysoka zawartość węglowodanów, które pozytywnie wpływają na prace mózgu.
Składniki:
Zboża 75% (jęczmień, żyto), cykoria – prażone.
Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna 1430 kJ/ 339 kcal
tłuszcz 0,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g)
węglowodany 72 g (w tym cukry 15 g)
białko 3,9 g
sól 0,21 g
Sposób przygotowania:
Wsyp do kubka 2 pełne łyżeczki Inki (4g). Zalej gorącą wodą (200ml). Można zalać gorącym, ale nie wrzącym mlekiem.