660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca

Mąka na ciasto drożdzowe bezglutenowe

PLACEK DROŻDŻOWY

składniki:
1 opakowanie koncentratu
2 jaja
20g świeżych drożdży
100ml mleka
30g oleju lub roztopionego masła
2 płaskie łyżeczki cukru
aromat do smaku

ezglutenowe ciasto drożdżowe - przyrządzenie:
Do ciepłego mleka dodać cukier i pokruszone drożdże, pozostawić w ciepłym miejscu na około 10 minut do wyrośnięcia. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać wyrośnięte drożdże, jaja, olej lub roztopione masło i aromat. Wyrabiać około 10 minut ręcznie lub 5 minut mikserem do konsystencji gęstej śmietany. Przełożyć do foremki wysmarowanej olejem i pozostawić do wyrośnięcia na około 30 minut. Piec w piekarniku o temp. 220 st C około 40 minut. Gotowe bezglutenowe ciasto drożdżowe po ostygnięciu posypać cukrem pudrem lub polukrować.

3,99 
Dostępność: Dostępny
+ -

Skład: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, skrobia ziemniaczana, cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, substancja zagęszczająca - pektyna, drożdże suszone (1,5%), sól.

 

Wartości odżywcze:

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna: 1496kJ/ 357kcal
tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
węglowodany: 85 g
w tym cukry: 20 g
białko: 1,5 g
sól: 0,27 g

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Klienci kupili także

Poleca
Ciasto brownie bezglutenowe 230g.
13,80 
Poleca
Wiórki kokosowe bezglutenowe bio 200g
7,30 
Poleca
Ciasto cytrynowe bezgl 255g
15,99 
Poleca
Żurek bezglutenowy 20 g.
5,20 
Poleca
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g.
3,89 
Poleca
Proszek do pieczenia bezglutenowy 30 g.
1,99 
Poleca
Barszcz biały jaglany bezglutenowy bio 320ml
6,60 
Poleca
Żurek gryczany razowy bezgl. 320 ml
6,60 
Poleca
Ciasto kruche w proszku bezglutenowe celiko 200 g.
4,50 
Poleca
Cukier waniliowy bezglutenowy 30 g.
1,05 
Wiórki kokosowe bzgl bio 1 kg.
26,50 
Poleca
Świeżo pieczone ciasto brownie bezgl. hert 415 g.
14,99