Bezglutenowa Bułka Szkolna 3 szt. 150 g.
Bezglutenowa Bułka Szkolna 3 szt. 150 g.
- Producent: PUTKA sp. z o.o. ul. Sadowa 36, 05-850 Jawczyce
- Waga: 0.20
-
Produkt nie zawiera:
-
Wysyłka tylko we wtorek i środę.
Bułka z mąki ryżowej posypana makiem.
Składniki: woda, mąka ryżowa, skrobia ryżowa, skrobia tapiokowa, mak niebieski 9%, cukier, olej rzepakowy, drożdże, sól, suchy zakwas (zmielone składniki ryżowe, kultura starterowa), substancja zagęszczająca: E 464, babka płesznik, emulgator: E 471, aromat.
Numer rejestracyjny produktu: PL-033-066
Termin przydatności: 6 dni
PAKOWANE PO 3 SZT. (150 g)
| w 100 g | w 50g | %RWS w porcji 50g | |
| Wartość energetyczna | 1232kJ/293 kcal | 616kJ/147 kcal | 7% |
| Tłuszcz | 8,2 | 4,1 | 6% |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7 | 0,3 | 2% |
| Węglowodany | 51 | 25 | 10% |
| w tym cukry | 3,8 | 1,9 | 2% |
| Błonnik | 1,5 | 0,8 | - |
| Białko | 4,0 | 2,0 | 4% |
| Sól | 1,2 | 0,6 | 10% |
| %RWS - referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000 kcal) | |||
| Informacja dla diabetyków | w 100 g | w porcji 50g |
| wymiennik węglowodanowy (WW) | 5,1 | 2,5 |
| wymiennik białkowo-tłuszczowy (WBT) | 0,9 | 0,4 |