Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g.
- Producent: Celiko S.A. ul. Św. Antoniego 71, 61-359 Poznań
- Waga: 0.20
-
Produkt nie zawiera:
Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.
BISZKOPT
składniki:
1 opakowanie koncentratu
50g cukru
3 jaja
3g proszku do pieczenia
Sposób przygotowania:
Jaja umyć, rozbić i oddzielić zółtka od białek. Białka ubić z cukrem, ręcznie lub mikserem, na sztywną pianę. Dodawać kolejno po jednym żółtku stale ubijając. Dodać koncentrat łącznie z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Piec w piekarniku w temp. około 180 st. C przez około 30 minut.
BABKA UCIERANA
składniki:
1 opakowanie koncentratu
2 jaja
100g masła
3g proszku do pieczenia
100g cukru
cukier waniliowy
Sposób przygotowania:
Jaja umyć i rozbić. Oddzielić żółtka od białek. W misce rozmęcić złótka z roztopionym tłuszczem i wsypać zawartość opakowania koncentratu z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Ubić i dodać masę z białek, lekko wymieszać z ciastem i umieścić w wysmarowanej olejem formie. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st. C.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 334 kcal / 1397 kJ
białko: 1,3 g
tłuszcz: 0,1g
węglowodany: 90,8 g