660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g.
4,08 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier.

BISZKOPT
składniki:
1 opakowanie koncentratu
50g cukru
3 jaja
3g proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:
Jaja umyć, rozbić i oddzielić zółtka od białek. Białka ubić z cukrem, ręcznie lub mikserem, na sztywną pianę. Dodawać kolejno po jednym żółtku stale ubijając. Dodać koncentrat łącznie z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać na jednolitą masę. Ciasto przełożyć do formy wyłożonej natłuszczonym pergaminem. Piec w piekarniku w temp. około 180 st. C przez około 30 minut.

BABKA UCIERANA
składniki:
1 opakowanie koncentratu
2 jaja
100g masła
3g proszku do pieczenia
100g cukru
cukier waniliowy

Sposób przygotowania:
Jaja umyć i rozbić. Oddzielić żółtka od białek. W misce rozmęcić złótka z roztopionym tłuszczem i wsypać zawartość opakowania koncentratu z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie wyrobić. Ubić i dodać masę z białek, lekko wymieszać z ciastem i umieścić w wysmarowanej olejem formie. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 st. C.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 334 kcal / 1397 kJ

białko: 1,3 g

tłuszcz: 0,1g

węglowodany: 90,8 g


Klienci kupili także

Poleca
Ciasto czekoladowe ze skórką pomarańczy 220g
13,39 
Poleca
Świeżo pieczone ciasto brownie bezgl. hert 415 g.
19,45 
Poleca
Barszcz biały jaglany bezglutenowy bio 320ml
9,40 
Wiórki kokosowe bzgl bio 1 kg.
27,83 
Poleca
Wiórki kokosowe bezglutenowe bio 200g
7,67 
Poleca
Drożdże babuni suszone bezglutenowe 8 g.
3,40 
Poleca
Ciasto cytrynowe lemon cake bezglutenowe 250 g.
16,75 
Nowość
Mieszanka na babkę piaskową bezglutenowa 500g
15,74 
Poleca
Ciasto cytrynowe bezgl. 220g
13,55 
Poleca
Żurek gryczany razowy bezgl. 320 ml
9,40 
Poleca
Cukier waniliowy bezglutenowy 30 g.
1,05 
Poleca
Mąka na ciasto drożdzowe bezglutenowe
4,19