660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Ciasto na chleb ryżowy bezglutenowy celiko 200 g.
8,55 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, guma guar (substancja zagęszczająca), drożdże suszone, sól.

Przepis na chleb lub bułki: 1 opakowanie koncentartu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, 1/2 łyżki stołowej oleju lub stopionego masła, 1 jajo (chleb można wypiekać bez jaja).
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko (o temp. około 35 C), tłuszcz oraz jajo. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste.
2. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki). Powierzchnię posmarować olejem.
3. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut (chleb) lub na 15 minut (bułki).
4. Piec w temp 220 C, 40 - 45 minut (chleb) lub 30 minut (bułki).
Dodatkowo: wyrośnięte ciasto w foremkach z folii aluminiowej można uparować na pyzy drożdżowe.

Przepis na pizzę: 1 opakowanie koncentratu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, 1/2 łyżki stołowej oleju lub stopionego masła, 1 jajo, składniki na pizzę (sos pomidorowy, ser, warzywa, mięso, przyprawy).
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę (110 ml) i mleko (65 ml) o temp. ok. 35 C, 1/2 łyżki stołowej oleju / masła oraz 1 jajo.
2. Całość wymieszać, po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem ok. 5 minut. Ciasto powinno być gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym. Ułożyć przygotowane składniki pizzy na ciasto. Całość posypać ulubionymi przyprawami i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
5. Piec w temp. 200 C, około 30 - 35 minut.

Wartość odżywcza produktu:
Wartość energetyczna: 1390 kJ / 332 kcal
-Tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 78 g, w tym cukry: 31 g
-Białko: 2,3 g
-Sól: 0,01 g


Klienci kupili także

Koncentrat mąki razowej bezglutenowej 500 g.
Koncentrat mąki razowej bezglutenowej 500 g.
14,70 
Mąka na ciasto Mix C Patisserie bezgl. Kg
Poleca
Mąka na ciasto Mix C Patisserie bezgl. Kg
16,99 
Mąka na ciasto drożdzowe bezglutenowe
Poleca
Mąka na ciasto drożdzowe bezglutenowe
4,19 
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
Nowość
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
13,95 
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
Poleca
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
12,08 
Kucharz mąka pku 500 g.
Nowość
Kucharz mąka pku 500 g.
12,81 
Mąka uniwersalna bezgl. oaza 500 g.
Poleca
Mąka uniwersalna bezgl. oaza 500 g.
12,40 
Ekstra uniwersalna mieszanka bezgl. 500 g.
Poleca
Ekstra uniwersalna mieszanka bezgl. 500 g.
14,95 
Mieszanka do wypieku chlebka bananowego z chia bezgl. 400 g.
Poleca
Mieszanka do wypieku chlebka bananowego z chia bezgl. 400 g.
16,40 
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
Bestseller
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
18,78 
Brevito Uni Mix  - uniwersalna mieszanka bezgl 400
Nowość
Brevito Uni Mix - uniwersalna mieszanka bezgl 400
11,66 
Mąka uniwersalna bezgl. celiko 200 g.
Poleca
Mąka uniwersalna bezgl. celiko 200 g.
6,83