660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Ciasto na chleb ryżowy bezglutenowy celiko 200 g.
8,55 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa (30%), glukoza, guma guar (substancja zagęszczająca), drożdże suszone, sól.

Przepis na chleb lub bułki: 1 opakowanie koncentartu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, 1/2 łyżki stołowej oleju lub stopionego masła, 1 jajo (chleb można wypiekać bez jaja).
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę i mleko (o temp. około 35 C), tłuszcz oraz jajo. Całość dobrze wymieszać, następnie wyrabiać ręcznie lub miksować ok. 5 minut. Ciasto powinno być bardzo gęste.
2. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem foremki (chleb) lub uformowanych na szklance małych foremek z folii aluminiowej (bułki). Powierzchnię posmarować olejem.
3. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut (chleb) lub na 15 minut (bułki).
4. Piec w temp 220 C, 40 - 45 minut (chleb) lub 30 minut (bułki).
Dodatkowo: wyrośnięte ciasto w foremkach z folii aluminiowej można uparować na pyzy drożdżowe.

Przepis na pizzę: 1 opakowanie koncentratu (200 g), 65 ml mleka, 110 ml wody, 1/2 łyżki stołowej oleju lub stopionego masła, 1 jajo, składniki na pizzę (sos pomidorowy, ser, warzywa, mięso, przyprawy).
1. Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać ciepłą wodę (110 ml) i mleko (65 ml) o temp. ok. 35 C, 1/2 łyżki stołowej oleju / masła oraz 1 jajo.
2. Całość wymieszać, po czym wyrabiać ręcznie lub mikserem ok. 5 minut. Ciasto powinno być gęste.
3. Następnie ciasto przełożyć do wysmarowanej olejem formy. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na ok. 30 minut.
4. Górę ciasta posmarować delikatnie sosem pomidorowym. Ułożyć przygotowane składniki pizzy na ciasto. Całość posypać ulubionymi przyprawami i włożyć do rozgrzanego piekarnika.
5. Piec w temp. 200 C, około 30 - 35 minut.

Wartość odżywcza produktu:
Wartość energetyczna: 1390 kJ / 332 kcal
-Tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 78 g, w tym cukry: 31 g
-Białko: 2,3 g
-Sól: 0,01 g


Klienci kupili także

Mix for Bread mieszanka do wypieku chleba bzgl. 1kg
Poleca
Mix for Bread mieszanka do wypieku chleba bzgl. 1kg
16,59 
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
Bestseller
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
18,78 
Ekstra uniwersalna mieszanka bezgl. 500 g.
Poleca
Ekstra uniwersalna mieszanka bezgl. 500 g.
13,11 
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
Poleca
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
12,99 
Mieszanka do wypieku chleba b/c b/g  keto 500g
Nowość
Poleca
Mieszanka do wypieku chleba b/c b/g keto 500g
18,35 
Placki ziemniaczane - mieszanka bezglutenowa 200g
Nowość
Placki ziemniaczane - mieszanka bezglutenowa 200g
8,61 
Kucharz mąka pku 500 g.
Nowość
Kucharz mąka pku 500 g.
12,81 
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
Poleca
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
12,08 
Mieszanka na naleśniki, gofry bezgluten 300 g.
Poleca
Mieszanka na naleśniki, gofry bezgluten 300 g.
7,34 
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
Nowość
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
13,95 
Mąka owsiana b/g 500g
Nowość
Mąka owsiana b/g 500g
9,08 
Ocelio mieszanka na chleb razowy b/g 500g
Poleca
Ocelio mieszanka na chleb razowy b/g 500g
10,55