Mąka chlebowa Mix B bezglutenowa kg.
Mąka chlebowa Mix B bezglutenowa kg.
- Producent: Schar
- Waga: 1.00
-
Produkt nie zawiera:
Idealna mieszanka do wypieku chleba, bułek oraz pizzy, polecamy!
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, białko łubinu, dekstroza, błonnik roślinny (z jabłka), substancja zagęszczająca: hydroksypropylometyloceluloza, sól.
Gotowa mieszanka do wypieku pieczywa. Z tej mieszanki mąk łatwo przyrządzimy chleb, pyszne bułeczki, pizzę oraz rogaliki lub ciasto drożdżowe, bez rezygnacji z dobrego smaku. Należy zwyczajnie dodać świeże składniki, wodę i cieszyć się własnym pieczywem. Można ją stosować również w automatach piekących.
Przepis na chleb foremkowy
Składniki:
- 500g. mieszanki Mix B,
- 10g. suchych drożdży lub 15 świeżych,
- 100g. margaryny
- 3 jajka,
- 300 ml letniej wody,
- szczypta soli
Przygotowanie: Mąkę i drożdże dobrze wymieszać w misce. Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładkie ciasto. Ciasto nałożyć do natłuszczonej i posypanej mąką formy, a następnie wygładzić powierzchnię. Pozostawić w ciepłym miejscu tak długo, aż objętość wzrośnie prawie dwukrotnie. Formę włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 200°C.
Może zawierać śladowe ilości soi. BEZ LAKTOZY.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu:1158kJ/344kcal
-białko: 3,7g.
- węglowodany: 76,8g, w tym cukry: 4g.
- tłuszcz: 1,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3g.
- błonnik pokarmowy: 6,1g.
- sód: 0,4g.