660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca

Ekstra uniwersalna mieszanka bezgl. 500 g.

13,11 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: Skrobia pszenna bezglutenowa, skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, glukoza, substancja zagęszczająca: guma guar, E464; błonnik pokarmowy, regulator kwasowości: E 575; substancja spulchniająca: węglany sodu.

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1548 kJ / 365 kcal

Tłuszcz:  2,2 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  1,9 g

Węglowodany:  86 g

w tym cukry: 5,9 g

Białko: 0,6 g

Sól: 0,13 g

PRZEPIS NA CHLEB

Składniki: 

500 g Uniwersalnej mieszanki bezglutenowej

0,5 łyżeczki soli (5 g), 

0,5 łyżeczki cukru (8 g),

7 g drożdży w proszku,

450 ml ciepłej wody,

3 łyżki oleju (20 g)

Przygotowanie: Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać sól i wymieszać. Następnie wsypać cukier, drożdże, wlać wodę (temperatura ok. 26 °C) i olej. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać łyżką na jednolita masę. Ciasto przełożyć do foremki, przykryć ściereczka i pozostawić na ok. 30 minut w temperaturze pokojowej (ok. 20 °C). Gdy ciasto podwoi swoja objętość, należy posmarować wierzch chleba olejem i włożyć foremkę do wcześniej nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180 °C około 40-45 minut. Nie otwierać piekarnika podczas pieczenia. Kiedy chleb będzie gotowy wyjąc go z foremki i zostawić do ochłodzenia. Sugerowany rozmiar foremki 27 cm x 12 cm. Zaleca się piec w piekarniku bez termoobiegu.


Klienci kupili także

Nowość
Ocelio mieszanka na chleb razowy b/g 500g
10,55 
Nowość
Mieszanka chleba z orzechami włoskimi b/g 500g
14,99 
Poleca
Mąka uniwersalna bezgl. celiko 200 g.
6,83 
Poleca
Koncentrat ciasta kruchego bezgl. pku 500 g.
12,50 
Poleca
Mąka uniwersalna bezgl. oaza 500 g.
12,40 
Poleca
Mieszanka na naleśniki, gofry bezgluten 300 g.
7,34 
Nowość
Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowego bio 500
12,75 
Poleca
Mąka Mix It Dunkel razowa chlebowa bzgl kg.
21,00 
Poleca
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
12,08 
Nowość
Mieszanka uniwersalna do wypieku 500g
12,55 
Poleca
Ciasto kruche w proszku bezglutenowe celiko 200 g.
4,73 
Nowość
Piekarz mix pku 500g
10,45