660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca

Pektyna bezgl. celiko 24g

6,50 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: pektyny.

Może zawierać: mleko, soję i ich produkty pochodne.

1 opakowanie - na 2 kg cukru!

Pektyna naturalnie występuje w owocach. Dzięki właściwościom żelującym i wiążącym w środowisku kwaśnym, bardzo często jest wykorzystywana do produkcji przetworów owocowych i owocowo-warzywnych tj. dżemóf, galaretek, konfitur czy marmolad

Sposób przygotowania dżemu (przy użyciu Pektyny Celiko):

  • Owoce dokładnie umyć i osączyć na sicie. W zależności od owocu: wypestkować, usunąć szypułki, gniazda nasienne, obrać ze skórki, a większe owoce rozdrobnić.
  • Przygotowane i odważone owoce wsypać do garnka. Dodać wodę*, 1 opakowanie Pektyny Celiko i sok z cytryny. Wymieszać. Zagotować mieszając.
  • Do gotujących się owoców wsypać cukier. Gotować min. 3 minuty mieszając, aby nie przypalić dżemu.
  • W razie potrzeby zdjąć powstałą pianę, rozlać gorący dżem do wyparzonych słoików i natychmiast je szczelnie zamknąć. Słoiki odwrócić do góry dnem na ok. 10 min.

 Składniki do przygotowania dżemu - na opakowaniu.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.


Klienci kupili także

Nowość
Bezglutenowa konfitura jagodowa b/c 190g
6,20 
Nowość
Bezglutenowa konfitura brzoskwiniowa b/c 190g
8,20 
Bestseller
Ksylitol bezglutenowy 1kg
36,15 
Nowość
Ksylitol bezglutenowy 250g
11,99 
Nowość
Pasta naturalna Peanut Butter b/g 350g
14,75 
Nowość
Gruszki marynowane bezglutenowe 500g
11,03 
Nowość
Poleca
cukier trzcinowy bezgl 500g
8,31 
Nowość
Erytrytol bezglutenowy 250g
9,05 
Nowość
Krem orzechowo-czekoladowy bezglutenowy 190g
18,75 
Nowość
Cukier kokosowy bezglutenowy 400g
11,55 
Nowość
Krem pistacjowo-kakaowy bezglutenowy 190g
22,45 
Poleca
Dżemofix 2:1 bezglutenowy 40 g.
2,90