660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca

Multi mix mąka uniwersalna bezgl. incola 500 g.

  • Producent: Incola
  • Waga: 0.50
  • Produkt nie zawiera:

Z użyciem jednej mąki przygotujesz bezglutenowy makaron, pizzę, pączki, gofry, pierogi, naleśniki, kopytka, kluski na parze, ciasto, muffiny, biszkopt, a nawet ptysie!

11,13 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąki (jaglana, kukurydziana), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), sól.

14 domowych i łatwych w przygotowaniu przepisów z użyciem mixu uniwersalnego znajdziesz TUTAJ.

Informacja o alergenach:
Produkt wolny od alergenów.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Ilość netto:
500 g

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu
   
Wartość energetyczna: 1308 kJ/308 kcal    
Tłuszcze, w tym: 0,2 g    
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g    
Węglowodany; w tym: 75,9 g    
Cukry: 0 g    
Błonnik: 0 g    
Białko: 0,6 g    

Sól: 0,75 g.

 

BEZGLUTENOWY BISZKOPT

(tortownica lub blaszka 36 x 24cm)

Składniki:

✅ 140 g mixu uniwersalnego Incola
✅ 160 g cukru
✅ 4 jajka „M”
✅ 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, następnie dodaj cukier. Po połączeniu składników dodawaj po jednym żółtku. Ubijaj wszystko razem około 1 minuty.
  2. Mix uniwersalny i proszek do pieczenia przesiej przez sitko i delikatnie wsyp do ciasta, następnie wymieszaj łyżką.
  3. Uzyskaną masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, bądź posmarowanej tłuszczem. Piecz około 25 minut w temperaturze 170 °C (bez termoobiegu).

 

   
 

 BEZGLUTENOWE PTYSIE

(15-20 sztuk)

Składniki:

✅ 120 g mixu uniwersalnego Incola
✅ 200 g wody
✅ 100 g margaryny lub masła
✅ 4 jajka „M”

Przygotowanie:

  1. Na małym ogniu zagotuj wodę z margaryną lub masłem. Po rozpuszczeniu tłuszczu wsyp mix uniwersalny i mieszaj mikserem na wysokich obrotach (cały czas trzymając garnek na ogniu), aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawić i schłodzić do temperatury pokojowej.
  2. Do przestudzonego ciasta dodawaj po jednym jajku ciągle miksując, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Uzyskaną masę przełóż do rękawa cukierniczego (lub woreczka cukierniczego). Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj okrągłe porcje ciasta w sporych odstępach. Piecz 25 minut w temperaturze 200°C (termoobieg).

Klienci kupili także

Nowość
Mieszanka na ciastka korzenne bezglutenowe 600g
14,07 
Poleca
Przyprawa do bigosu i kapusty bezgl. 120 g.
6,20 
Poleca
Cukier waniliowy bezglutenowy 30 g.
1,05 
Nowość
Kalendarz adwentowy bezglutenowy 100g
21,17 
Poleca
Speculoos herbatniki korzenne bezgl. 100 g.
8,39 
Poleca
Drożdże babuni suszone bezglutenowe 8 g.
3,40 
Poleca
Sos grzybowy bezglutenowy 30 g.
5,20 
Poleca
Proszek do pieczenia bezglutenowy 30 g.
1,99 
Poleca
Barszcz czerwony bezglutenowy 20 g.
5,15 
Poleca
Śliwki suszone w czekoladzie b/c bezgl. 180 g.
18,90 
Poleca
Przyprawa do piernika bezgl. 100 g.
7,50 
Poleca
Ciasto biszkoptowe bezglutenowe 200 g.
4,08