660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca
Multi mix mąka uniwersalna bezgl. incola 500 g.
  • Producent: Incola
  • Waga: 0.50
  • Produkt nie zawiera:

Z użyciem jednej mąki przygotujesz bezglutenowy makaron, pizzę, pączki, gofry, pierogi, naleśniki, kopytka, kluski na parze, ciasto, muffiny, biszkopt, a nawet ptysie!

14,99 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobie (kukurydziana, ziemniaczana), mąki (jaglana, kukurydziana), substancje zagęszczające (guma ksantanowa, guma guar), sól.

14 domowych i łatwych w przygotowaniu przepisów z użyciem mixu uniwersalnego znajdziesz TUTAJ.

Informacja o alergenach:
Produkt wolny od alergenów.

Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan.

Ilość netto:
500 g

Średnia wartość odżywcza na
100 g produktu
   
Wartość energetyczna: 1308 kJ/308 kcal    
Tłuszcze, w tym: 0,2 g    
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g    
Węglowodany; w tym: 75,9 g    
Cukry: 0 g    
Błonnik: 0 g    
Białko: 0,6 g    

Sól: 0,75 g.

 

BEZGLUTENOWY BISZKOPT

(tortownica lub blaszka 36 x 24cm)

Składniki:

✅ 140 g mixu uniwersalnego Incola
✅ 160 g cukru
✅ 4 jajka „M”
✅ 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia

Przygotowanie:

  1. Białka oddziel od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, następnie dodaj cukier. Po połączeniu składników dodawaj po jednym żółtku. Ubijaj wszystko razem około 1 minuty.
  2. Mix uniwersalny i proszek do pieczenia przesiej przez sitko i delikatnie wsyp do ciasta, następnie wymieszaj łyżką.
  3. Uzyskaną masę wlej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, bądź posmarowanej tłuszczem. Piecz około 25 minut w temperaturze 170 °C (bez termoobiegu).

 

   
 

 BEZGLUTENOWE PTYSIE

(15-20 sztuk)

Składniki:

✅ 120 g mixu uniwersalnego Incola
✅ 200 g wody
✅ 100 g margaryny lub masła
✅ 4 jajka „M”

Przygotowanie:

  1. Na małym ogniu zagotuj wodę z margaryną lub masłem. Po rozpuszczeniu tłuszczu wsyp mix uniwersalny i mieszaj mikserem na wysokich obrotach (cały czas trzymając garnek na ogniu), aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Ciasto odstawić i schłodzić do temperatury pokojowej.
  2. Do przestudzonego ciasta dodawaj po jednym jajku ciągle miksując, aż do otrzymania gładkiej konsystencji. Uzyskaną masę przełóż do rękawa cukierniczego (lub woreczka cukierniczego). Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskaj okrągłe porcje ciasta w sporych odstępach. Piecz 25 minut w temperaturze 200°C (termoobieg).

Klienci kupili także

Mąka kukurydziana bezglutenowa 500g
Poleca
Mąka kukurydziana bezglutenowa 500g
11,30 
Bezglutenowa mąka z sorgo 500g
Poleca
Bezglutenowa mąka z sorgo 500g
13,55 
Mąka gryczana bezglutenowa Incola 400g.
Poleca
Mąka gryczana bezglutenowa Incola 400g.
13,64 
Bezglutenowa skrobia z tapioki 500g
Poleca
Bezglutenowa skrobia z tapioki 500g
7,45 
Mąka z ciecierzycy bezglutenowa Incola 500 g.
Poleca
Mąka z ciecierzycy bezglutenowa Incola 500 g.
12,59 
Skrobia kukurydziana bezgl.  500g
Nowość
Poleca
Skrobia kukurydziana bezgl. 500g
8,82 
Bezglutenowa mąka gryczana - biała 500g
Nowość
Bezglutenowa mąka gryczana - biała 500g
10,99 
Mąka kokosowa bezglutenowa 500g
Nowość
Mąka kokosowa bezglutenowa 500g
12,48 
Mąka JAGLANA bezglutenowa Incola 400 g.
Poleca
Mąka JAGLANA bezglutenowa Incola 400 g.
11,76 
Bezglutenowa skrobia ziemniaczana 500g
Nowość
Poleca
Bezglutenowa skrobia ziemniaczana 500g
7,55 
Mąka kokosowa  bezglutenowa 250g
Poleca
Mąka kokosowa bezglutenowa 250g
5,75 
Mąka kukurydziana bezgl. balv. 500 g.
Poleca
Mąka kukurydziana bezgl. balv. 500 g.
9,35