660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg nr 1
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg nr 2
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg

Mieszanka do wypieku chleba i pizzy

24,14 
Dostępność: Niedostępny

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartość odżywcza: 

Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal

Tłuszcz: 0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 82 g

tym cukry: <1,0 g

Błonnik: 3,5 g

Białko: 1,9 g

Sól: 0,058 g

Masa netto - 1 kg

Okres przydatności do spożycia - ok. 10 miesięcy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRZEPISY:

Chleb
500 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g)
1 łyżka cukru (15 g)
500 ml letniej wody
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych
3 łyżki oleju + do posmarowania

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h 

Pizza
250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
¾ łyżeczki soli (5 g)
½ łyżki cukru (7 g)
200 ml letniej wody
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych
2 łyżki oleju

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).


Klienci kupili także

Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
Poleca
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
12,99 
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
Nowość
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
13,95 
Ocelio mieszanka na chleb razowy b/g 500g
Poleca
Ocelio mieszanka na chleb razowy b/g 500g
10,55 
Placki ziemniaczane - mieszanka bezglutenowa 200g
Nowość
Placki ziemniaczane - mieszanka bezglutenowa 200g
8,61 
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g
Poleca
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g
12,55 
Mieszanka do wypieku chleba b/c b/g  keto 500g
Nowość
Poleca
Mieszanka do wypieku chleba b/c b/g keto 500g
18,35 
Alpejka bezglutenowy zestaw do karpatki 350g
Nowość
Poleca
Alpejka bezglutenowy zestaw do karpatki 350g
12,99 
Mąka na chleb gryczany z siemieniem  b/g 300g
Nowość
Mąka na chleb gryczany z siemieniem b/g 300g
15,55 
Piekarz mix pku 500g
Nowość
Piekarz mix pku 500g
10,45 
Mieszanka do wypieku chlebka bananowego z chia bezgl. 400 g.
Poleca
Mieszanka do wypieku chlebka bananowego z chia bezgl. 400 g.
16,40 
Mieszanka na bezglutenowe gofry 350g
Poleca
Mieszanka na bezglutenowe gofry 350g
11,20 
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
Poleca
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
12,08