660 446 404
  • Zaloguj się
    Zaloguj się
  • Zarejestruj się
Twój koszyk:
Koszyk
info: Twój koszyk jest pusty!
Poleca
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg nr 1
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg nr 2
Bread mix mieszanka na chleb i pizze bezgl.1 kg

Mieszanka do wypieku chleba i pizzy

24,14 
Dostępność: Dostępny
+ -

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka owsiana pełnoziarnista bezglutenowa 6%, mąka ryżowa, substancje zagęszczające: guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; błonnik Psyllium

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu.

Wartość odżywcza: 

Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal

Tłuszcz: 0,9 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g

Węglowodany: 82 g

tym cukry: <1,0 g

Błonnik: 3,5 g

Białko: 1,9 g

Sól: 0,058 g

Masa netto - 1 kg

Okres przydatności do spożycia - ok. 10 miesięcy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

PRZEPISY:

Chleb
500 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
1 i 1/3 łyżeczki soli (10 g)
1 łyżka cukru (15 g)
500 ml letniej wody
15 g drożdży świeżych lub 7 g drożdży suszonych
3 łyżki oleju + do posmarowania

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przełożyć do posmarowanej olejem foremki (28 x 9 cm), wyrównać powierzchnię, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 45 min. Piekarnik nagrzać do 200°C z ułożonym na dnie naczyniem z wodą. Wyrośnięte ciasto posmarować delikatnie olejem, umieścić w piekarniku i piec ok. 50 min (bez termoobiegu). Po upieczeniu chleb wyciągnąć z foremki, ostudzić, przechowywać pod przykryciem.
Chleb z automatu – piec na programie ok 3,5 h 

Pizza
250 g mieszanki Bread Mix BEZGLUTEN
¾ łyżeczki soli (5 g)
½ łyżki cukru (7 g)
200 ml letniej wody
10 g drożdży świeżych lub 5 g drożdży suszonych
2 łyżki oleju

Do miski wsypać mieszankę, sól, cukier i wymieszać. Wyrabiać ciasto na gładką masę ręcznie lub mikserem stopniowo dodając wodę z rozpuszczonymi świeżymi drożdżami, na końcu wlewając olej. W przypadku użycia drożdży suchych dodać bezpośrednio do mieszanki. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na ok. 30 min. Wyrośnięte ciasto rozwałkować lub uformować na cienki placek za pomocą rąk posmarowanych olejem, ułożyć ulubione dodatki i piec przez ok. 30 min w temp. 200°C (bez termoobiegu).


Klienci kupili także

Mąka uniwersalna bezgl. oaza 500 g.
Poleca
Mąka uniwersalna bezgl. oaza 500 g.
12,40 
Ocelio mieszanka na chleb jasny b/g 1kg
Poleca
Ocelio mieszanka na chleb jasny b/g 1kg
12,29 
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
Bestseller
Mąka Mix it uniwersalna bezgl. kg
18,78 
Mix for cake mieszanka do wypieku ciasta bezgl. kg
Poleca
Mix for cake mieszanka do wypieku ciasta bezgl. kg
16,17 
Mąka owsiana b/g 500g
Nowość
Mąka owsiana b/g 500g
9,08 
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
Poleca
Mieszanka na pierogi bezglutenowe 550g
12,99 
Skrobia kukurydziana 200g
Nowość
Skrobia kukurydziana 200g
7,34 
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g
Poleca
Bezglutenowa mieszanka do wypieku ciast 500g
12,55 
Koncentrat ciasta kruchego bezgl. pku 500 g.
Poleca
Koncentrat ciasta kruchego bezgl. pku 500 g.
12,50 
Mieszanka do wypieku chrupiącyh gofrów bezgl. BIO
Poleca
Mieszanka do wypieku chrupiącyh gofrów bezgl. BIO
11,80 
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
Nowość
Mieszanka chleba z pestkami dynii b/g 500g
13,95 
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
Poleca
Mieszanka do wyrobu racuchów z mąką kokosową BIO
12,08