Mieszanka do wypieku racuchów z mąką kokosową
Opis: Do miski wbij 3 jajka i wymieszaj z 200 ml mleka i łyżką oleju. Wsyp zawartość opakowania i dokładnie wymieszaj rózgą kuchenną. Odczekaj 5 minut - racuchy będą dzięki temu bardziej puszyste. Nagrzej patelnię, ale nie za mocno - racuchy z mąką kokosową nie lubią zbyt wysokiej temperatury. Ciasto nakładaj łyżką na suchą lub lekko natłuszczoną patelnię. Smaż ok. 2 minuty, aż pojawią się bąbelki i wtedy przewróć na drugą stronę. Druga strona potrzebuje już tylko około minutę.
Składniki: mąka kokosowa bio, (21%) mąka ryżowa pełnoziarnista bio, skrobia z tapioki bio, cukier kokosowy bio, mąka gryczana bio, len kielony bio, bezglutenowy proszek do pieczenia bio (skrobia kukurydziana, substancje spulchniające (winiany potasu, węglany sodu))
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2.5 g |
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
PRODUCENT: ZDROWO NAMIESZANE
GWARANTOWANY TERMIN PRZYDATNOŚCI W DNIACH: 36
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: najlepiej przechowywać w suchym i chłodnym miejscu